English (United Kingdom)Croatian(HR)

za_djecu_link_web

 

Prijavite se za primanje Medo-flor newslettera i saznajte više o čudesnom svijetu pčela, medenim receptima, promotivnim aktivnostima...

Prijava

Sample Title
Sample Title
Sample Title
Sample Title
Sample Title

Med bagrem

MmedBGizblizaed bagremdobiven je od cvijeta stabla bagrema. Svijetle je boje i spada među najukusnije vrste. Najprozirniji je od svih vrsta medova. Slabog je mirisa i blagog ugodnog okusa. Ima umirujuće djelovanje (stres, nervoza, nesanica...). Preporuča se djeci jer je blag i lagan.
U Hrvatskoj bagrem raste na području Podravine, Hrv. Zagorja i Moslavačke gore. Cvate u prvoj polovini svibnja pa i do kraja svibnja.

Medo-flor med bagrem (u narodu ponekad zvan "akacia") dostupan je u pakiranjima od 900 g, 680 g, 450 g, 380 g (med za djecu, u obliku mede), 300 g i 250 g.

Prodajna mjesta: Konzum, Kaufland i Brodokomerc Nova prodavaonice.IMG 2024c

Svaki prirodni med se kristalizira.

Kristalizacija Meda od bagrema je jako, jako spora i on ostaje dugo u tekućem stanju. Pri kristalizaciji postaje bijel, mutan, sitnozrnast i podsjeća na snijeg. Na policama dućana rijetko kada će se naći Med bagrem kristaliziran u potpunosti odnosno da baš podsjeća na snijeg jer se Med bagrem kristalizira i do 3 godine.

Kristalizacija meda (oblik, vrijeme, uvjeti...) razlikuje se ovisno o sorti. Kristalizacija je ništa drugo nego prirodni proces usporediv s procesom pretvaranja vode u led. Kristalizirani med ujedno je neosporna potvrda njegove prirodnosti.
Proces dekristalizacije vrlo je jednostavan. Staklenku s medom stavite na određeno vrijeme na neko toplije mjesto (radijator...) ili je uronite u toplu vodu (max 45°C). Na taj će se način med postepeno vratiti u tekuće stanje i pri tome u potpunosti zadržati svoju kvalitetu.

 

Za dodatne informacije kontaktirajte naše Savjetnike.

 

naruci-kupi

mm_link_web

otkup_link2_web

recepti_link_web

Koji med najviše konzumirate?

Rezultati